Els projectes d’Enginyers Lleida es disparen un 48% durant el 2022
31/03/2023

Els enginyers tècnics industrials de Lleida han incrementat els seus projectes en un 48% durant el 2022, segons les dades que comptabilitza el departament de Visats d'Enginyers Lleida. Així el Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Lleida ha registrat 7.905 visats durant el darrer exercici, enfront del 5.333 del 2021. Ramon Grau, degà d'Enginyers Lleida considera que "aquestes dades consoliden el paper de l'enginyer tècnic industrial com el professional que lidera el visat de nous projectes i activitats econòmiques en el teixit empresarial i industrial de Lleida". Enginyers Lleida informarà de l'exercici 2022 als seus membres en el decurs de la seva Assemblea General Ordinària que celebra avui dijous, dia 30 de març, a la seu col·legial.

Entre les àrees d'activitat més importants destaquen les instal·lacions elèctriques i energètiques amb més de 3.200 projectes; dels quals 1.089 corresponen a actuacions relacionades amb energies renovables.

Precisament el Col·legi lleidatà va invertir aquest 2022 en energia solar amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques d'autoconsum de 4kW amb compensació d'excedents; amb un total de 10 mòduls amb una potència 4.55kWp.

En l'àmbit de la construcció Enginyers Lleida ha visat més de 1.500 actuacions que van de les prop de 800 direccions d'obra; a les instal·lacions de grues, o construcció d'obra civil, naus industrials, granges o magatzems agrícoles...

Pel que fa a la formació, i amb la prioritat d'oferir una formació continuada de qualitat, el degà informarà que s'han celebrat una dotzena de cursos i jornades tècniques durant el 2022 amb un total de 190 participants.

Entre el temari formatiu col·legial destaquen el curs Dimensionat i legalització d'instal·lacions d'autoconsum solar; el Reglament d'Instal·lacions Tèrmiques en edificis; o Infraestructura per a la recàrrega de vehicles elèctrics.